Digitale routekaart staat in de steigers
Onderzoeker Catheel Pino van de Universiteit Leiden heeft de eerste concrete stap gezet voor de ontwikkeling van de digitale routekaart. Zij presenteerde de routekaart op 23 augustus aan gedeputeerden van de provincie Zuid-Holland en diverse vertegenwoordigers van partnerorganisaties.

De kaart moet gebruikers vanuit overheden helpen bij het vinden van de meest geschikte financieringsopties van een maatschappelijk project. Pino heeft daarvoor het revolverend fonds als eerste nader uitgewerkt. Deze uitwerking wordt de komende tijd gebruikt om de routekaart verder vorm en inhoud te geven.

Eerder al hadden studenten van het Leiden Leaderschip Programme (LLP) in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en andere partijen aanbevelingen gedaan voor de vorm van het nieuwe financieringsplatform. Zij concludeerden onder meer dat een webgestuurd platform, gemakkelijk vindbaar en toegankelijk moet zijn. De gebruiker zou stapsgewijs naar het meest geschikte financieringsinstrument begeleid moeten worden. Een vraaggestuurde beslisboom werd daarbij gezien als een handig hulpmiddel.

Selecteren op voor- en nadelen

Bij de uitwerking van het revolverend fonds zijn deze aanbevelingen meegenomen. Naast een uitleg over het instrument zijn voor- en nadelen, risico’s en praktijkvoorbeelden opgenomen, om zo te kunnen bepalen of het revolverend fonds een geschikte financieringsoptie is voor een project. Is dat het geval, dan kan de gebruiker zich verder verdiepen in de details met een stappenplan, juridische en financiële informatie. De routekaart wordt binnenkoert online gezet om ervaringen van gebruikers te verzamelen.


Volg @zuid_holland op Twitter