Esmée Driessen versterkt team digitale Routekaart
Onderzoeker Catheel Pino heeft versterking gekregen bij de realisatie van de digitale Routekaart in de persoon van E.M.M.A. (Esmée) Driessen. De Routekaart moet gebruikers vanuit overheden helpen bij het vinden van de meest geschikte financieringsopties van een maatschappelijk project.

Beste masterscriptie rechten

Esmée Driessen is in 2015 na haar bachelor Rechtsgeleerdheid te hebben behaald aan de Universiteit van Maastricht, begonnen aan de master Nederlands Recht, specialisatie Staats- en Bestuursrecht aan dezelfde universiteit. In 2017 heeft zij haar master cum laude afgerond. Haar scriptie met als titel ‘Juridische knelpunten bij de uitvoering van het Right to Challenge in het sociaal domein’ is door de Stichting Wetenschapscommissie UM bekroond met de prijs voor beste masterscriptie in de categorie rechten.

Winnaar VAR-pleitwedstrijd 2017

Gedurende de master is Esmée werkzaam geweest als student-assistent voor respectievelijk prof.  mr. A.W. Heringa en prof. mr. J.E. van den Brink. Daarnaast heeft zij als student-tutor lesgegeven in vakken op zowel het terrein van het Staats- en Bestuursrecht als het Privaatrecht. Naast verschillende stages in de advocatuur en bij de overheid heeft Esmée als deelnemer van het Maastrichtse VAR-team de VAR-pleitwedstrijd 2017 gewonnen.


Esmée Driessen

Esmée Driessen

Meer informatie