Signalering: prijsvraagprocedure voor het ontwerp van een Nationaal Slavernijmuseum

Persbericht 6 maart 2024
Header image Signalering: prijsvraagprocedure voor het ontwerp van een Nationaal Slavernijmuseum

In februari 2024 maakte de gemeente Amsterdam het plan bekend voor de oprichting en bouw van een Nationaal Slavernijmuseum. Dat plan laat een voorbeeld zien van de implementatie van het financieringsinstrument de publieke prijsvraag in de praktijk.

Het doel van deze prijsvraag is om een architect te selecteren voor het ontwerp van een Nationaal Slavernijmuseum. Na afronding van de prijsvraagprocedure zal de beste inschrijving resulteren in een overeenkomst tussen de opdrachtgever en de architect. De intentie van de gemeente Amsterdam is om de prijsvraag te laten verlopen als een aanbestedingsprocedure volgens de Aanbestedingswet. Het is de bedoeling dat architecten van over de hele wereld aan de prijsvraag deel kunnen nemen. In het rapport worden diverse voordelen van het financieringsinstrument de publieke prijsvraag genoemd. Zo kan een prijsvraag leiden tot creatieve diversiteit en publieke betrokkenheid, en fungeren als een bron van inspiratie en promotie voor architecten en de bredere samenleving.

Het plan voor de oprichting en bouw van een Nationaal Slavernijmuseum is te raadplegen via de onderstaande link. Meer informatie over het financieringsinstrument de publieke prijsvraag is hier te vinden.

Verdere informatie over het plan is via de volgende link te vinden.

Plan Vertel het hele verhaal

Foto: Gemeente Amsterdam, https://www.amsterdam.nl/diversiteit/nationaal-slavernijmuseum/