Webinar Social Impact Bond door Martijn Groenleer en Patrick Kenis

Evenement 6 december 2023
Header image Webinar Social Impact Bond door Martijn Groenleer en Patrick Kenis

Op maandag 27 november organiseerde Financieren in Netwerken een webinar over het financieringsinstrument Social Impact Bonds (SIB’s).

Hoogleraren Public Governance Martijn Groenleer en Patrick Kenis van de Universiteit van Tilburg waren te gast in de studio van de Provincie Noord-Brabant alwaar zij onze kijkers in een interactieve presentatie meenamen in de wereld van de SIB’s.

Er zijn steeds meer voorbeelden waarbij de Social Impact Bond succesvol is gebleken in het oplossen van complexe maatschappelijke problemen. Zo kwamen in het webinar onder andere projecten uit de zorg en een project waar vluchtelingen arbeidsperspectief krijgen aan bod. Het gebruik van een SIB constructie werd in een economische, bestuurlijke en juridische context geplaatst. Er was aandacht voor de definitie, de voor -en nadelen en de risico’s van de inzet van een SIB, die op hun beurt weer praktische handvatten bieden voor hoe een SIB eventueel gebruikt kan worden.

Al met al mogen we concluderen dat de SIB een innovatief financieringsinstrument is dat, na een zorgvuldige afweging, verschillende partners samen de kans biedt om (toekomstige) complexe problemen het hoofd te bieden. Meer weten, dat kan via deze pagina op onze website,

Heb je het webinar gemist en wil je het terugkijken?
Dat kan via onderstaande link